Prenova mansarde

V Sloveniji je v družinskih hišah, ki so bile zgrajene v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, veliko nedokončanih mansard. Hiše so bile grajene klasično. V pritličju so imeli običajno klet in garažo, morda celo manjše stanovanje za stare starše. V prvem nadstropju je bilo stanovanje za družino, vse v eni etaži. Zadnje nadstropje, mansarda, pa je ponavadi ostalo nedokončano, namenjeno pa je bilo enemu od otrok. Žal pa se želje staršev in otrok niso vedno skladale, zato je mnogo mansard ostalo nedokončanih, praznih.

Pomanjkanje tako stanovanj, parcel , pa tudi finančnih sredstev pa je marsikoga prisililo v iskanje alternativne rešitve. Otroci in vnuki so se začeli vračati v domačo hišo, zato je  preureditev mansard je v zadnjih letih zaživela.

Prav nedokončana mansarda, brez postavljenih predelnih sten,  je idealna za ureditev stanovanja za mlado družino. Prava tabula rasa. Zahteve bivanja so se v vsem tem času namreč močno spremenile, prostori so bolj odprti, povezani, večji. Kopalnice so drugače urejene, mnogi želijo več kopalnic, tudi ločen WC.

Verjetno ste že slišali, da so Ytong elementi idealni za preureditev mansarde, za obnovo in manjša dela. Pravzaprav zidake iz porobetona ljudje že od nekdaj najraje uporabljajo prav v ta namen. Multipor izolacijske plošče so dosti mlajše (ca.20 let so na trgu), pa vseeno zelo koristne.

Z Ytong materiali boste lahko torej izvedli skoraj vse potrebno:

  • Obložili stare zunanje in notranje zidove , ki jih je potrebno poravnati ali pa morda le zapolniti kakšne nepričakovane odprtine v njih
  • Zgradili vse predelne stene
  • Zgradili vse potrebne elemente v kopalnici– obložili vgradni WC kotliček in kopalno kad, manjše predelne zidove, tuš kad, kakšen kopalniški pohištveni element, klopco, police..
  • Izdelali oblogo kaminskega vložka
  • Postavili nižje predelne zidove, če jih potrebujete
  • Morda izdelali celo kak kos pohištva ali pa celo kuhinjo

Ne pozabite na dodatno toplotno izolacijo! Za to imamo za vas Multipor toplotno-izolacijske plošče, ki jih namestite  ali na notranjo stran zunanjih zidov, lahko pa tudi na strop, če je podstrešje slabo izolirano. Če hiša še nima izvedene toplotno-izolacijske fasade, jo prav tako lahko naredite z Multipor ploščami.

Ne pozabite, da je gradnja z Ytongom in Multiporjem relativno suha in čista. Če imate vsaj malo ročnih spretnosti in nekaj časa se je lahko lotite tudi sami.  Preberite naša navodila, sicer pa smo za nasvete na voljo tel.št. 080 18 22. (med delovnim časom).

Ytong prenova mansarde