Notranji kamin

Za toplino in domačnost vašega doma. Notranji kamin z Ytongom.

Kamin je element, ki razširi dimenzije bivalnega ambienta, mu doda rustikalno ali sodobno noto. To je seveda odvisno od njegove oblike in samega prostora. Vedno pa gorenje ognja v kaminu napolni dom z domačnostjo in posebno toplino. Tega ne more pričarati nobeno drugo ogrevalno sredstvo.

Tudi kamin lahko izdelate iz Ytonga, saj je Ytong negorljiv material. Z njim lahko izdelate oblogo za kovinski ali zidani kamin, okvir kurišča ali pa kar kot celotni kamin.

Potrebovali boste:

Ytong kamin

Obzidava kaminskega vložka z Ytong ploščami

Ytong kamin

Ideja

Kamin je lahko tudi element v pregradni steni, kot je prikazano na teh fotografijah

Ytong vrtni kamin
Sodoben kamin, povsem obložen s kamnom
Izvedba

1Zasnova
Ponavadi za gradnjo kamina uporabimo kovinski kaminski vložek, torej osnovno kurišče, ki pa ga je potrebno namestiti na podstavek in obzidati. Za večjo globino in masivnost lahko podstavek kamina izdelate iz Ytong zidnih plošč, ki so na voljo v različnih debelinah, in jih poljubno režete in prilagajate. Lahko se odločite za različne kreativne rešitve, svoji konstrukciji dodajate reliefnost, jo idejno kombinirate glede na kompozicijo ali barvno shemo, ki bo prevladovala v vašem domu in mu dajala vaš osebni pečat.

2Enostavna obdelava
Če si med gradnjo premislite in želite spremeniti obliko obloge kamina, boste z Ytongom to hitro in enostavno opravili, obrezali, kjer je materiala preveč, ali ga dodali tam, kjer želite mesta nadomestiti ali zapolniti.

3Zaključna obdelava
Sicer pa velja, da je postopek izvedbe zelo odvisen od vrste kamina in vašega načrta, zato svetujemo, da za podrobnejše informacije vprašate tehnično podporo (080 18 22). Zaključne obdelave lahko izvedete z zaključnim ometom, keramiko ali kamnom.