a

Vsebina

Ytong Slovenija
M

Kontakt

Naslov: Loke pri Zagorju 64, 1412 Kisovec
E-pošta: info.si@xella.com
Telefon: + 386 (0)3 56 60 300

Na kratko

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Ytong

Ytong – za energijsko varčno in naravno bivanje

Materiali

Ytong je gradbeni material iz porobetona in zajema paleto zidnih blokov in armiranih izdelkov različnih dimenzij. Namenjen je gradnji tako večjih stavb, na primer družinskih hiš, večstanovanjskih hiš ter poslovno-industrijskih stavb. Že tradicionalno, odkar je od leta 1977 na voljo na slovenskem trgu,  pa se uporablja za izvedbo manjših del in prenovo stanovanj in stavb.

V sebi združuje vrsto odličnih lastnosti, kot so:

  • vrhunska toplotna izolativnost,
  • požarna odpornost,
  • potresna varnost,
  • vsestranska uporabnost (tako za gradnjo zunanjih zidov kot tudi za notranje stene in manjša dela)
  • zidaki so večjih dimenzij in se enostavno obdelujejo, zato je zidanje zelo hitro
  • za zidanje se uporablja Ytong lepilna malta, zato je vnos vode zelo majhen hkrati pa skoraj ne potrebujete drugih materialov (npr. peska, cementa, apna).
  • Ytong je material trajnostne gradnje- proizveden v okolju prijaznem procesu (nedavno pridobil EDP) in v celoti razgradljiv oziroma možno je 100% recikliranje

Stavbe in vsi elementi zgrajeni iz Ytong-a, so trajni, varčni in zdravju prijazni.

 

Gradbeni elementi Ytong

Ytong termo Premium

Ytong Termo Premium

Ytong TERMO Premium bloki se uporabljajo za gradnjo nosilnih zunanjih zidov za izvedbo zelo dobrih nizkoenergijskih hiš brez dodatne toplotne izolacije na obodu stavbe.

Ytong Termo

YTONG Termo blok

Ytong TERMO bloki se uporabljajo za gradnjo nosilnih zunanjih zidov vseh vrst objektov in po strogih kriterijih Pravilnika o učinkoviti rabi energije v stavbah ne potrebuje dodatne toplotne izolacije fasade.

Ytong zidni bloki

Ytong zidni bloki

Za gradnjo nosilnih zunanjih in notranjih zidov vseh vrst objektov, tudi kot polnilo zunanjih zidov v AB konstrukciji.

Ytong zidne plošče

Ytong zidne plošče

Uporabljajo se za gradnjo notranjih nenosilnih pregradnih zidov. Zaradi majhne teže ter suhe, čiste in hitre gradnje so Ytong zidne plošče nenadomestljive pri novogradnjah ter izjemno uporabne pri adaptacijah obstoječih stavb.

Ytong plošče

Ytong plošče

Namenjene so izravnavi oz. poravnavi obstoječih zidov, tlakov in ravnih streh. Izjemno primerne so kot obloge sanitarnih elementov, za izdelavo kaminov, za zapiranje instalacijskih vodov ter za izdelavo raznih manjših elementov.

Ytong protipotresni zidni bloki

Ytong protipotresni zidni bloki

Namenjeni so izvedbi vertikalnih protipotresnih armiranobetonskih vezi na vogalih stavbe in pri vezavi notranjega nosilnega zidu na zunanji nosilni zid.

Ytong U elementi

Ytong U-elementi

Uporabljajo se kot zaključek kolenčnih, samostoječih in ostalih zidov pri izvedbi dvostranskega opaža in toplotne izolacije horizontalne vezi ali za izvedbo horizontalne ojačitve v samem zidu.

Ytong L elementi

Ytong L-elementi

Uporabljajo se za izvedbo enostranskega opaža in obenem toplotne izolacije pri izvedbi AB vezi v nivoju medetažne konstrukcije.

Ytong nosilne preklade

Ytong nosilne preklade

Uporabljajo se za premostitev okenskih in vratnih odprtin v nosilnih zunanjih in notranjih zidovih. Z njihovo uporabo se izognemo toplotnim mostovom.

Ytong preklade za nenosilne stene

Ytong preklade za nenosilne stene

Ytong nenosilne preklade so najhitrejša možna varianta za premostitev vseh vrst odprtin, enostavne za uporabo.