Zidana kuhinja

Ste si vedno želeli prav posebno, domačo kuhinjo? Odločite se za zidano kuhinjo.

Lahko je sodobna ali rustikalna. Odvisno, kaj vam je bolj všeč in kakšen je vaš načrt!

Kombinacija porobetona, lesa ali ivernih plošč in keramike = zidana kuhinja. Unikatna in prilagojena prostoru do popolnosti. S pridihom rustikalnosti ali sodobna. Za začetek pa je nujen dober načrt, nekaj dobre volje in znanja ter Ytong material.

Za vas smo pripravili osnovna navodila za gradnjo konstrukcije vaše nove zidane kuhinje. Jasno je, da se kuhinje močno razlikujejo med seboj, potrebovali pa boste še druge materiale, kot so keramika, les, okovje in prijemala za omarice in predale ter seveda fronte iz lesa ali iverala.

Potrebujete:

Namig

S pomočjo Ytonga boste brez težav zgradili tudi kuhinjski otok ali pult

Ytong prenova, kuhinja in shramba
IZVEDBA

1Osnovna konstrukcija
Z Ytong elementi lahko zgradite osnovno konstrukcijo kuhinjskih omaric (tudi visečih) in različne police. Ytong plošče lahko uporabite tudi za zaprtje raznih inštalacijskih vodov. Izvedete lahko klasično, zaprto kuhinjo, kjer boste za dokončno ureditev omaric potrebovali še lesene dele (npr. vrata, morda tudi lesene notranje obode). Druga možnost je odprta kuhinja, sestavljena iz odprtih omaric, v celoti izvedenih z Ytongom. Večina odprtih kuhinj je tako imenovanih »letnih« kuhinj. Letno kuhinjo postavimo zunaj, na vrt oziroma ob hišo in jo običajno povežemo s kuriščem.

2Skrivnost je v detajlih
Zidanje kuhinje poteka enako kot pri ostalih delih. Pomembno je, da na tleh začnete s podaljšano malto, ter vseskozi pazite na ravnost zidanja. Detajli so odvisni od vaše zamisli in načrta kuhinje, zato v primeru dvoma pokličite našo tehnično podporo na 080 18 22.