Barski pult

Izdelajte si unikaten barski pult! Namestite ga lahko v skupni bivalni prostor povezan s kuhinjo ali pa morda v klet, ki jo uporabljate tudi za srečanja s prijatelji in sorodniki.

Za vas smo pripravil navodila za gradnjo zaokroženega barskega pulta, seveda pa lahko z minimalno prilagoditvijo izdelate pult v vam najljubši obliki.

Potrebovali boste:

  • Ytong  zidni bloki debeline 20 cm in debeline 25 cm
  • Tračno žago (najenostavneje bo šlo s tračno žago, lahko pa poskusite tudi z ročno)
  • Ytong tankoslojno lepilno malto
  • Ytong-U elemente
IZVEDBA

1Najenostavneje se boste okrogline lotili tako, da jo preprosto začrtate na tla, kjer bo stal vaš barski pult. Del za delom nato okroglino prerisujte na papir. Posamezne izseke polagajte na Ytong zidake debeline 20 cm in označite linijo reza, ki ga izrežete s tračno žago. Prvo vrsto zidakov polagajte v podaljšano malto, med seboj pa jih z Ytong lepilno malto vežete tudi vertikalno (stranske spojnice skupaj). Izdelajte toliko vrts zidakov, koliko je vaša predvidena višina pulta.

2Ploščo pulta lahko izdelate kar z Ytong ploščami debeline 5 cm. Za zaključni izgled lahko ploščo obložite s keramiko (tudi mozaikom) ali pa namestite les oz. drug primeren material. Naš pult v videu je s stebričkom povezan tudi s stropnim nosilcem, ki je izdelan iz z Ytong U elementi. Stebriček je izdelan iz Ytong blokov debeline 25 cm.