Klubska mizica

Prepustite se domišljiji
Ytong prenova, klubska miza

Ytong klubska mizica

Morda takšna izvedba klubske mizice ni ravno pogosta, toda marsikdo ima zelo razvito oblikovalsko žilico in izdela mnogo elementov kar sam. V nadaljevanju smo za vas pripravili predlog, kako narediti samo vašo, unikatno mizico s pomočjo Ytong zidaka, steklene plošče ter še nekaj pripomočkov. Potrebovali pa boste tudi dobro voljo in nekaj ročnih spretnosti.

Ytong prenova, betonska miza

Betonska klubska miza (vir)

To pa seveda ni edina varianta klubske mizice. Lahko jo izdelate na mnogo načinov, celo v celoti z Ytong zidaki in ploščami. Zgornjo ploščo lahko nato obložite tudi s keramičnimi ploščicami, kamnom ali pa se celo pozabavate z izdelavo mozaika ( morda imate na zalogi različne ostanke keramičnih ploščic, iz katerih bi lahko nastal živopisan mozaik). Na sliki je betonska mizica, kakršno lahko zelo enostavno sami izdelate tudi iz Ytong plošč.

Za izdelavo Ytong klubske mizice boste potrebovali:

  • Ytong zidni blok, dimenzije 40 x 20 x 60 cm
  • okroglo pohištveno cev, Ø 40 mm
  • leseno ali stekleno (kaljeno) ploščo
  • Ytong tankoslojno lepilno malto
IZVEDBA

1Za podstavek mizice izberite Ytong termo blok (dimenzije 40 x 20 x 60 cm) in ga oblikujte v poševni element. Prvi del okrogle pohištvene cevi Ø 40 mm bo služil kot podpora podstavka, drugi del kot konzolni nosilec za naslon mizne plošče. Cevne elemente pritrdite v podstavek z lepilom. Pazite, da bodo elementi horizontalno poravnani. Podstavek mize lahko poljubno obdelate z izravnalno maso ali grobim ometom, lahko pa mu pustite kar porozno strukturo. Le z emulzijo ga boste morali dobro premazati, da se ne bo krušil droben prah. Plošča mize je lahko iz masivnega lesa ali stekla.