a

Vsebina

Ytong Slovenija
M

Kontakt

Naslov: Loke pri Zagorju 64, 1412 Kisovec
E-pošta: info.si@xella.com
Telefon: + 386 (0)3 56 60 300

Na kratko

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Prizidki in nadzidki

Prizidki in nadzidki

Večji posegi

Ytong elementi so idealen gradbeni material za  različne nadzidave in dozidave starejših stavb.
Ytong je namreč lažji od ostalih primerljivih materialov in zato ne predstavlja prevelike dodatne obremenitve za obstoječo stavbo. Obenem zagotavlja, da bo le-ta po dozidavi oziroma prenovi stabilna in varna. Prav manjša teža poleg homogene strukture prispeva tudi k maksimalni potresni varnosti.

Gradnja z Ytong zidaki je tudi relativno suha in čista. Odpada zelo malo, za zidanje pa se uporablja lepilna malta, ki se zameša kar v vedru. Ostalih materialov (kot je pesek, cement, apno) praktično ne boste potrebovali. Vnos vode je minimalen, zato se objekt hitro posuši.

Ytong je gotovo prva izbira za vse, ki se pri prenovi objektov, v katerih stanujejo, bojijo pretirane umazanije in prahu. Gradnja z Ytongom dokaj suha in čista.

Izvedba prizidka ali pa nadzidava celotne hiše je kar zahtevna naloga in se v bistvu ne razlikuje veliko od gradnje cele hiše. Le po obsegu, postopki dela pa so povsem enaki.

Za oboje, torej za nadzidavo kot tudi za prizidek,  boste seveda potrebovali gradbeno dovoljenje, za izvedbo del pa priporočamo, da si natančneje preberete naša Navodila za zidanje z Ytong zidaki. Če se boste odločili za toplotno izolacijo vašega novega prizidka ali nadzidka pa priporočamo tudi uporabo Multipor toplotno-izolacijskih plošč.

Ytong prenova, prizidki in nadzidki
Ytong prenova, prizidki in nadzidki
Ytong prenova, prizidki in nadzidki