Regali in stojala za vinske steklenice

Pravilno spravljene steklenice vina so predpogoj, da le to ohranja kakovost.

Vsak ljubitelj vina pa si poleg tega gotovo želi še, da bi bila njegova vinska klet ali kotiček v kleti namenjen spravilu vina, urejena in čista. To pa zahteva primerno opremo prostora, kar je zelo preprosto storiti s postavitvijo regalov in vinskih stojal iz Ytonga.

Steklenice vina morajo biti skladiščene v ležečem položaju. V ta namen lahko izdelate dve vrsti polic, v katere boste pregledno pospravili različne steklenice. Prva možnost je, da zgradite regale, druga pa, da Ytong bloke preprosto prevrtate ter jih zložite (pravzaprav morate te zidake z luknjami sezidati) v pravo steno.

Gradnja regalov zajema vse postopke povezane z gradnjo predelne stene, regala pa tudi oboka (če bodo takšni kot so prikazani na spodnji sliki). Ytong zidake je izjemno enostavno oblikovati, zato lahko z njimi izdelate raze oblike regalov.

Druga možnost pa je, da v večji  Ytong blok (npr. Termo blok 40) navrtate odprtine. Koliko jih boste lahko navrtali v en blok je odvisno od njegove velikosti.  Odprtine morate navrtati v največjo ploskev zidaka. Navrtane zidake sestavite skupaj v steno tako, da jih obrnete na dolgo stranico in zlagate eden na drugega.  Predlagamo, da uporabite zidarsko vezavo (zamik 1/3), če bo stena zelo visoka, v nasprotnem primeru pa gredo lahko tudi eden nad drugim. Vsekakor pa jih morate med seboj povezati (lepiti) z Ytong lepilno malto (tudi vertikalne spojnice) . Potrebnu je tudi sidranje v nosilne zidove – glej navodila za gradnjo predelne stene!

Regali in stojala za vinske steklenice
Regali in stojala za vinske steklenice
Regali in stojala za vinske steklenice
Regal preprosto izdelate tako, da v Ytong Termo blok navrtate odprtine ustrezne velikosti.