a

Vsebina

Ytong Slovenija
M

Kontakt

Naslov: Loke pri Zagorju 64, 1412 Kisovec
E-pošta: info.si@xella.com
Telefon: + 386 (0)3 56 60 300

Na kratko

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Drugačen vrtni umivalnik

Drugačen vrtni umivalnik

Blog

Dragan Milosavljevič ni povsem običajen “keramičar”, čeprav se ogromno ukvarja predvsem s polaganjem keramičnih ploščic, kamna in podobnih oblog po željah in idejah naročnikov. Upošteva torej njihove načrte  in ideje, pri čemer pa vedno doda tudi svoj pogled in končni izdelek dopolni z lastnimi predlogi. Izkušenj ima namreč ogromno!

Ytong prenova, drugačen vrtni umivalnik
Ytong prenova, drugačen vrtni umivalnik

Njegov največji izziv pa je gotovo ustvarjanje vzorcev in oblik, kadar mu naročniki zaupajo in pustijo več prostora za realizacijo njegovih idej.
Ogromno različnih oblik Dragan ustvari prav s pomočjo Ytong zidakov. Le ti se enostavno oblikujejo, so kompaktni in trdni. Skupaj jih zlepi z lepilno malto za Ytong, pogosto pa uporabi kar lepilo za keramične ploščice. Ni odveč poudariti, da so površine, ki jih Dragan ustvari z Ytong zidaki ravne. Zato lahko ploščice lepi kar direktno, brez predhodno poravnane površine. Ena od njegovih kreacij, nastala v sodelovanju z lastniki, je še posebej zanimiva. Ustvaril je namreč zanimiv, živopisan vrtni umivalnik.

Ytong prenova, drugačen vrtni umivalnik
Celotna osnova umivalnika je zgrajena iz Ytong zidakov, ki jih je v zgornjem delu enostavno oblikoval v zaobljeno površino.  Ytong je uporabil torej tako za podnožje umivalnika, za osnovno ploščo, v katero je vstavil nerjaveče korito kot tudi za zgornji del, v katerega je nameščena armatura. Osnovno konstrukcijo je nato obložil delno z dekorativnim kamnom in delno z mozaikom.
Za mozaik je uporabil nešteto koščkov raznobarvnih ploščic, ki jih je v zgornjem delu dopolnil s školjkami.
Nastal je zanimiv, unikaten vrtni umivalnik.

Ytong prenova, drugačen vrtni umivalnik
Za ustvarjanje takšnih izdelkov je potrebna velika natančnost in potrpežljivost, te pa Draganu Milosavljeviću gotovo ne manjka!